Komposita mit "Atom" und "Kern" im österreichischen Nationalrat - Téreková, Soňa, 1981-
Používanie lexém Atom (atóm) a Kern (jadro) na zasadnutiach rakúskej rady v priebehu roku 1978. V tomto období sa rozhodlo o tom, že Rakúsko neuvedie do prevádzky už dostavanú elektráreň Zwentendorf a niky nebude využívať atómovú energiu. V rovnakom čase v SRN prebieha tzv. nukleárna kontroverzia, keď odporcovia jadrovej energie obviňujú politikov z manipulácie terminológie v tejto oblasti.