Postavenie a úloha Turecka na Blízkom východe - Havshynskyy, Vladyslav
Príčiny zmien zahraničnopolitickej ráznosti Turecka na Blízkom východe, jeho úloha a miesto v nej. Integračné a konfliktné tendencie na Blízkom východe a realizácia zahraničnej politiky Turecka za týchto podmienok v regióne. Najdôležitejšie kroky Turecka na ceste k upevneniu postavenia ako regionálneho lídra, formy vzťahov Turecka s moslimskými krajinami v posledných rokoch a jeho úloha pri regulácii konfliktov na Blízkom východe.