Text variables influencing text complexity - Hrdličková, Zuzana
Syntakticky, sémanticky a pragmaticky orientované definície textu. Rozmanitosť textov, komunikatívna úloha textov na rozvoj čítania. Tradičné a lingvistické faktory ovplyvňujúce obtiažnosť textu.