Také Slovensko trápí nedostatek techniků - Uriga, Ján
Nárast počtu absolventov s vysokoškolským vzdelaním. Projekt Ministerstva školstva SR, ktorého cieľom je zistiť podmienky a možnosti pre uplatnenie kvalifikácie absolventov vysokých škôl, zmapovať potreby a bariéry v zamestnávaní absolventov a ďalšie ciele. Nedostatok absolventov techniky. Požiadavky zamestnávateľov na absolventov. Na čo škola absolventov nepripraví. Snaha zamestnávateľov zlepšiť situáciu.