Tvorba zdieľaných hodnôt v podmienkach priemyselných podnikov v Slovenskej republike - Šmida, Ľubomír
V dôsledku stále neutíchajúcich globálnych spoločenských, environmentálnych i ekonomických problémov spojených s neobmedzeným ekonomickým rastom sa neustále vynárajú otázky vplyvu podnikov na spoločnosť a životné prostredie. Jedným z konceptov, ktorý podniky postupne prijímajú ako prínosný v procese znižovania negatívneho vplyvu na spoločnosť a životné prostredie je koncept spoločensky zodpovedného podnikania / udržateľného spoločensky zodpovedného podnikania vychádzajúceho z konceptu udržateľného rozvoja . Existujú rôzne pomenovania, prístupy a koncepty SZP. Analýza konceptu tvorby zdieľaných hodnôt , ktorý okrem iných aspektov zahrňuje myšlienku aplikácie opatrení v intenciách USZP v rámci celého hodnotového reťazca.