Všeobecná charakteristika jednotlivých účtov zahraničia a účtu výrobkov a služieb - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Jednotlivé účty zahraničia v postupnosti národných účtov, ako aj interakcie domácej ekonomiky so zahraničím v tej istej postupnosti. Všeobecná charakteristika a podstata jednotlivých účtov zahraničia a účtu výrobkov a služieb v účtovnej postupnosti národných účtov. Účet výrobkov a služieb odzrkadľuje účtovnú rovnosť strán, na ktorej sú dodávky a použitie výrobkov a služieb založené. Integrované ekonomické účty. Integrovaný súbor ekonomických účtov prezentuje jednotlivé sektory uvádzajú sa na tom istom účte spolu s agregovanými položkami. Charakteristika agregovaných ukazovateľov.