Sankcie pri porušení pracovnej disciplíny - Hrtánek, Ladislav
Predpoklady pre uplatňovanie sankcií v pracovnom práve. Pracovnoprávna zodpovednosť - preventívna a represívna zložka. Sankcie sú úplne krajným riešením, najskôr je treba využiť mierne prostriedky zjednania nápravy, ktorým môže byť pokarhanie alebo napomenutie zodpovedného zamestnanca.