Ľudský kapitál a proces vzdelávania - predpoklad rozvoja ľudských zdrojov - Vidová, Jarmila, 1967-
Ľudský kapitál a jeho úloha v spoločnosti. Vzdelávanie a trh práce. Dlhodobé strategické ciele EÚ v oblasti vzdelávania. Výdavky na vzdelávanie ako podiel HDP (EÚ, USA, Japonsko). Riadenie ľudských zdrojov a výdavky na vzdelávanie. Vývoj počtu absolventov vysokých škôl (2000-2010, EÚ, USA, Japonsko).