Abstrakcia a idealizácia vo filozofii vedy - Halas, Juraj
Prehľad klasických a súčasných prístupov k abstrakcii a idealizácii vo filozofii vedy. Príspevky československých filozofov k problematike idealizácie, termíny, konkretizácie a postupy, ako aj rozličné idealizačné techniky.