Abstrakcia a idealizácia vo filozofii vedy - Halas, Juraj
Dokončenie článku z predchádzajúceho čísla o prehľade klasických a súčasných prístupov k abstrakcii a idealizácii vo filozofii vedy. Problematika takzvanej non-galilejskej idealizácie alebo idealizácie bez úspešnej reprezentácie, ako ju popísali niektorí filozofi.