Daňové aspekty investícií a podnikania v Kazachstane - Balco, Tomáš
Daňový systém v Kazachstane je svojimi princípmi blízky tomu na Slovensku. Pre účely daní z príjmu sa uplatňuje daň z príjmu právnických osôb a daň z príjmu fyzických osôb. Uplatňujú sa ale tiež špeciálne daňové režimy v niektorých sektoroch, napríklad v oblasti poľnohospodárskych aktivít (zníženie daňového bremena), alebo v ťažiarenskom priemysle (zvýšenie daňového bremena). Existujú tiež zjednodušené režimy pre malé a stredné podniky.