Ekoturizmus ako atraktívna forma turizmu a jeho princípy - Mišúnová, Ema
Ekoturizmus ako zodpovedné cestovanie a návšteva prírodných oblastí, kde je životné prostredie chránené a väčšina aktivít pôsobí na podporu a udržanie kvality života miestneho obyvateľstva. Teoretické základy a objasnenie pojmu ekoturizmus, jeho princípov a aktivít, ktorých účastníkmi sú ekoturisti.