Regional disparities and their reasons. Comparative analysis of Slovakia and Hungary - Mariš, Martin
Regionálne disparity a štruktúrne zmeny v ekonomikách Slovenska a Maďarska. Diferenciácia regionálna medzi regiónmi hlavných miest a blízkych oblastí a zvyškom krajiny v oboch krajinách. Vzrast rozdielov medzi západnými a východnými oblastiami v oboch krajinách. V štrukturálnych zmenách v ekonomike (2001-2009) možno vidieť posuv v zamestnanosti z primárneho sektora (napr. poľnohospodárstvo) do tretieho sektora (služby), ale aj do druhého sektora (napr. priemyslu).