Turci sa zomkli okolo Erdogana - Pressburg, Adrian Peter
Prezidentova strana (AKP) profitovala vo voľbách z chaosu v regióne a utečeneckej krízy. Nadpolovičná väčšina mandátov a strana môže vládnuť sama. V novom tureckom zákonodarnom zbore budú štyri politické zoskupenia. Silný prezident s vládou ochotnou spolupracovať s EÚ pri kontrole novodobého sťahovania národov môže byť pre Európu výhodou.