Vzdelávanie ako predpoklad formovania ľudského kapitálu - Martincová, Marta, 1955-
Identifikovanie problémov, ktoré súvisia s procesom vzdelávania a s vytváraním predpokladov pre formovanie ľudského kapitálu a jeho vplyvu na fungovanie trhu práce v podmienkach znalostnej ekonomiky na Slovensku, ako aj v širšom európskom trhovom priestore. Analýza výdavkov na vzdelávanie, porovnanie stavov jednotlivých vzdelávacích systémov vo vybraných krajinách OECD, vrátane Slovenska.