Znalostná ekonomika - komparácia krajín V4 - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Veda, výskum, vývoj a vzdelávanie sú samostatnými odvetviami ekonomiky, podieľajúcimi sa na tvorbe HDP, tvorbe nových pracovných miest a predovšetkým zabezpečujúcimi zvýšenie konkurenčnej schopnosti ekonomiky. Aplikácia znalostí je považovaná za kľúčový nástroj rastu vo svetovej ekonomike. Súčasný stav a niektoré problémy znalostnej ekonomiky na Slovensku v komparácii s krajinami V4.