Etnocentrické tendencie v populácii Slovenska: vplyv demografických premenných - Lesáková, Dagmar, 1949-
Identifikácia etnocentrických tendencii v nákupoch mliečnych produktov slovenských zákazníkov. Hodnotenie vplyvu demografických premenných (vek, pohlavie, príjem a vzdelanie) na etnocentrizmus v nákupe mliečnych produktov. Skúmanie vplyvu etnocentrizmu na ochotu nakupovať domáce produkty. Empirické dáta boli získané v súbore 265 náhodne vybraných respondentov. Na testovanie vplyvu demografických premenných na etnocentrické tendencie bol použitý model lineárnej regresie. Výsledky výskumu indikujú, že spotrebiteľský etnocentrizmus predstavuje významný faktor, ktorý je užitočné premietnuť do tvorby predajných kampaní mliečnych výrobkov.