Ženy v komunálnej politike v Európskej únii: diskusia o implementácii volebnýćh kvót v rôznorodých systémoch územnej samosprávy - Klimovský, Daniel
Teoretický rámec posilňovania účasti žien v komunálnej politike. Prístupy a príklady niektorých krajín EÚ, týkajúce sa rovnomernejšieho zastúpenia oboch pohlaví v komunálnej politike. Podpora a akceptácia rodovej rovnosti a rovnocenného postavenia žien v spoločnosti.