„Investície” do ľudského kapitálu vo verejnom sektore - Miťková, Veronika
Rozdiely v produkcii medzi sektormi verejnej správy a ostatnými, hlavne výrobnými sektormi ekonomiky Slovenska. Ekonometrický odhad a kalibrácia parametrov dvoch produkčných funkcií, či zvýšenie výrobného faktoru práca vo verejnom sektore (zahŕňa verejnú správu, obranu, vzdelanie, verejné zdravotníctvo a sociálnu prácu) prinesie vyššiu marginálnu produktivitu než rovnaké zvýšenie v iných sektoroch.