Mediánové testovanie vybraných syntetických ukazovateľov finančnej analýzy "ex ante" - Smorada, Marián, 1984-
Ukazovatele finančej analýzy "ex ante" predikujú životaschopnosť podniku v nasledujúcich obdobiach. Nedostatky týchto finančných ukazovateľov. Príspevok testuje spoľahlivosť tejto schopnosti predikovania na vzorke prosperujúcich a neprosperujúcich podnikov zo slovenského podnikateľského prostredia. Uvádza, ktoré z vybraných ukazovateľov predikčnej analýzy vykazovali na testovanej vzorke spoľahlivé výsledky a ktoré menej spoľahlivé. V závere načrtáva ďalšie možnosti skúmania.