Rozdelenie priora a posteriora pri bayesovských odhadoch v ekonometrii - Lukáčik, Martin, 1974-
Bayesovský odhad predstavuje spojenie kalibrácie pri určovaní hodnôt priorov (prvotných rozdelení) a vierohodnostnej funkcie, teda spájanie modelu s dátami, pomocou Bayesovho pravidla. Využitie tohto druhu odhadu parametrov má niekoľko výhod v porovnaní s kalibráciou, GMM metódou alebo rôznymi využitiami funkcií maximálnej vierohodnosti. Hlavným nedostatkom, ktorý je vyčítaný bayesovským odhadom je subjektívna voľba apriórnej informácie.