Empirická evidencia vplyvu monetárnej politiky na ekonomiku SR - Kupkovič, Patrik
Príspevok sa zameriava na oblasť základného výskumu v oblasti empirickej evidencie vplyvu monetárnej politiky (monetárnych šokov) na ekonomiku SR. Skúmajú sa predovšetkým základné vzťahy medzi úrokovými mierami, peniazmi, infláciou a výstupom. Skúmané a porovnávané sú základné fakty o dlhodobých a krátkodobých vzťahoch (úrokové miery, peniaze, výstup, inflácia) s vyspelými ekonomikami, ktoré budú slúžiť na hodnotenie a porovnávanie teoretických modelov. Výsledky tohto príspevku kvalitatívne korešpondujú s výsledkami v odbornej literatúre týkajúcich sa efektov monetárneho šoku.