<The> effects of liberalisation of the passenger railway market on the situation of regional rail connections in Poland, Czech Republic, Slovakia and Austria - Taczanowski, Jakub
Porovnanie trhu s vlakovou dopravou. Ekonomické a politické problémy zefektívnenia dopravy. Francúzsky model v Česku - malý podiel súkromných prevádzkovateľov. Britský model na Slovensku - jediný súkromný prepravca od r. 2011. Množstvo regionálnych prepravcov s pozitívnym efektom na kvalitu služieb v Poľsku, avšak s negatívnymi vývojovými trendmi kvôli slabej spolupráci vlády, regiónov a súkromných prepravcov. Preukázanie efektivity správy vlakovej dopravy v prípade privatizácie alebo regionálnej správy v ČR, Poľsku alebo Rakúsku.