Analýza vplyvu vekových skupín na zmenu strednej dĺžky života pri narodení - Coss, Soňa
Stredná dĺžka života je základným a najdôležitejším ukazovateľom úmrtnostných tabuliek. Je syntetickým ukazovateľom, ktorý obsahuje informácie o úmrtnostných pomeroch, ale aj o zdravotnom stave a životnej úrovni v danej krajine. Je hlavným indikátorom, ktorý sa využíva pri meraní rozdielov v úmrtnosti mužov a žien a ich zmien v čase. Analýza vplyvu vekových skupín na zmenu strednej dĺžky života pri narodení. Príspevky vekových skupín na zmenu SDŽ pri narodení. Príspevky vekových skupín na rozdiel v SDŽ pri narodení mužov a žien.