Minimalizácia emisií CO2 v rozvozných úlohách - Brezina, Ivan, 1963-
Jedným z nových smerov v oblasti modelovania rozvozu je znižovanie emisií CO2 do ovzdušia prostredníctvom lepšieho plánovania trás prepravných prostriedkov. Najnovšia je snaha minimalizovať spotrebu paliva, respektíve emisie CO2 namiesto vzdialenosti realizovaného rozvozu. Minimalizácia emisií v okružných úlohách. Kategorizácia nákladných vozidiel v závislosti na spotrebe paliva.