Rusko a Európska únia: Perspektívy vzájomného pôsobenia v XXI. storočí - Šabanov, Andrej
Rok 2014 bol naplnený historickou symbolikou. Pripomenul 25. výročie pádu berlínskeho múru, 75. výročie druhej svetovej vojny a 100. výročie prvej svetovej vojny. Európsky kontinent, ktorý zakúsil v minulom storočí ťažké skúšky a poučenia z tragických chýb by mal byť príkladom politickej múdrosti pre iné regióny, ktoré sa snažia dostať z konfliktov a postupovať cestou rozvoja a prosperity. Výzvy súčasnej doby - úroveň a kvalita vzájomného pôsobenia medzi Ruskom a Európskou úniou.