Inštitucionálne a finančné rámce budúceho vývoja v EÚ - Hošoff, Boris
Prebiehajúca kríza nie je regionálna ani cyklická, ale globálna a systémová a preto je potrebné pre jej vyrešenie ponúkať stratégiu na globálnej a systémovej úrovni. Pripravenosť jednotlivých krajín čeliť budúcim finančným výzvam, či už spôsobom vyrovnaného rozpočtového hospodárenia, alebo diverzifikácie rizík.