Aktuálne súvislosti vývoja globálnej ekonomiky a formovania finančnej architektúry (vybrané aspekty) - Csanková, Beáta
Globálna ekonomika sa musí vysporiadať s problémom neustáleho zadlžovania jednotlivých subjektov, polarizácie príjmov a bohatstva, poklesu a zmeny štruktúry globálnej spotreby. Formovanie novej finančnej architektúry a prijatie nových systémových opatrení a regulácie, ako aj ich správna a vhodná implementácia na základe medzinárodne prijatého konsenzu.