Environmental quality and health status in the Balic States in comparison with Slovak and Czech Republic - Streimikiene, Dalia
Eurostat - dáta o kvalite životného prostredia baltických krajín. Regresná analýza vzťahu medzi environmentálnou kvalitou a zdravotným stavom obyvateľov krajiny. Analýza environmentálnej politiky a odporúčania a návrhy na jej úpravu. Environmentálne ukazovatele: znečistenie ovzdušia, riek, množstvo emisií a odpad domácností. Ukazovatele zdravia: dĺžka života, výskyt celoživotných chorôb, miera úmrtnosti. Dynamika vývoja ukazovateľov a ich integrovaný index.