Konflikt súčasného charakteru individuálnej spotreby s biologickou podstatou života - Ondrovič, Adrián
Ekonómia ako veda musí postúpiť do ďalšieho stupňa svojho vývoja a absorbovať do seba prírodu ako základný a obmedzený nadsystém ľudstva a jeho ekonomickej aktivity, bez ktorého ľudstvo nemôže existovať. Zodpovedné správanie sa voči sebe, Zemi, vlastnej existencii a budúcim generáciám nie je otázkou bohatstva spoločnosti, ale úrovne jej kultúry.