Verný a pravdivý obraz: pohľad regulácie účtovníctva a audítorstva - Maděra, František
Základná zásada podvojného účtovníctva - zásada verného a pravdivého obrazu. Zabezpečuje sa ňou cieľ účtovníctva – prezentácia verného a pravdivého obrazu finančnej situácie účtovnej jednotky, jej finančnej výkonnosti a jej peňažných tokov. Zdrojom takýchto informácií je účtovná závierka. Z vykonanej analýzy vyplynulo, že právny rámec regulácie účtovníctva zastrešený slovenským zákonom o účtovníctve nie celkom primerane upravuje danú oblasť. Niekoľko návrhov na zmenu slovenskej legislatívy.