Koncepcia správy audítora v kontexte novelizovaných Medzinárodných audítorských štandardov so súčasným vplyvom odzrkadlenia potrieb používateľov audítorských správ - Krišková, Petra, 1981-
Význam informácií uvedených v správe audítora v nadväznosti na nové požiadavky Medzinárodných audítorských štandardov. Správa audítora predstavuje komunikačný nástroj medzi audítorom a používateľmi informácií prezentovanými v účtovnej závierke. Súčasný model správy audítora predstavuje krátku, formalizovanú správu, ktorá stručným spôsobom opisuje predmet auditu, zodpovednosť manažmentu, zodpovednosť audítora, proces auditu a názor audítora.