Povinnosť overovania a ukladania účtovnej závierky neziskových účtovných jednotiek - Kordošová, Alena, 1970-
Príspevok je zameraný na skúmanie osobitostí účtovnej závierky neziskových účtovných jednotiek. V závislosti od vedenia účtovníctva v sústave jednoduchého účtovníctva alebo v sústave podvojného účtovníctva, zostavujú neziskové účtovné jednotky účtovnú závierku v predpísanej štruktúre, ktorá zodpovedá sústave účtovníctva používanej v neziskových účtovných jednotkách. V sústave jednoduchého účtovníctva tvoria účtovnú závierku výkaz o príjmoch a výdavkoch a výkaz o majetku a záväzkoch a v sústave podvojného účtovníctva ju tvoria súvaha, výkaz ziskov a strát a poznámky. Definovanie podmienok overovania účtovnej závierky audítorom a ukladania účtovnej závierky v registri účtovných závierok, pre konkrétne druhy neziskových účtovných jednotiek.