Systémové chyby pri znižovaní nezamestnanosti - Kalina, Peter
Nezamestnanosť mladých identifikovala EÚ ako závažnú zložku celkovej nezamestnanosti a ako problém s ďalekosiahlymi dôsledkami. Prijaté opatrenia a snaha EÚ a jednotlivých členských štátov je zaťažená dvomi systémovými chybami a to normálnym rozdelením prirodzenej inteligencie a vysokou cenou energií. Je čas vyzvať transnacionálne korporácie na znižovanie nezamestnanosti mladých, lebo sa podieľali na vytvorení tohto problému. Táto výzva je nutná aj preto lebo bez investičnej činnosti, reindustrializácie je tento problém neriešiteľný.