Forenzný audit – história, definícia a základné charakteristiky - Domaracká, Denisa
Forenzný audit ako špecifický druh auditu predstavuje vyšetrovanie podvodného konania v účtovnej jednotke, pri ktorom však miera šetrenia priamo závisí od požiadaviek klienta. Napriek tomu, že v zákone č. 540/2007 Z.z. o audítoroch, audite a dohľade nad výkonom auditu je definovaný pojem audit a s ním súvisiace pojmy, definíciu forenzného auditu by sme v ňom hľadali len veľmi ťažko. Príspevok analyzuje historické pozadie, definuje pojmy súvisiace s forenzným auditom a jeho základné charakteristiky.