Ako súvisí pravdivosť a výpovedná hodnota volebných preferencií s validitou dotazníkových akcií - Turňa, Ľubomír
Validita dotazníkových akcií nezávisí len od práce s respondentmi, ale aj od postupu spracovania získaných údajov. Často je evidentné ovplyvňovanie respondentov, ako aj cielene nesprávne vyhodnotenie údajov dotazníkovej akcie. Príspevok sa venuje problémom dotazníkových akcií vo všeobecnosti, vrátane aj dotazníkov, vedených s cieľom získania volebných preferencií, hlavne problému, vyplývajúcemu z vágnosti pojmov pri takomto type respondentskej akcie.