Medzivládna paradigma v integračných teóriách - Dolná, Ľudmila, 1976-
Charakteristiky medzivládnej paradigmy v integračných teóriách a jej odlišnosť od nadnárodnej paradigmy. Realizmu a neorealizmu ako východiská pre medzivládnu paradigmu. Liberlálny intergovernmentalizmus ako najdôležitejšia medzivládna teória. Teória závislosti. Konfederalizmom a konsociatovizmom.