Tragický koniec politika a matematika Johan de Witt (1625-1672) - Littvová, Zuzana
Významný európsky štátnik a uznávaný holandský matematik Johan de Witt, ktorý ako prvý aplikoval zásady počtu pravdepodobnosti na výpočet pravdepodobnosti dĺžky ľudského života, čím položil základy životného poistenia. Dôvody prečo sa niekedy poistenie odmieta, alebo neprijme sa osoba či predmet poistenia.