Zmeny vo vykazovaní položiek vlastného imania v súvahe podnikateľa a ich vplyv na finančnú situáciu účtovnej jednotky - Šlosárová, Anna
Vplyv vykazovania položiek vlastného imania na finančnú situáciu účtovnej jednotky. Podstata vlastného imania, pojmové prepojenie medzi Obchodným zákonníkom a zákonom o účtovníctve. Porovnanie prezentácie položiek vlastného imania podľa požiadaviek Smernice o účtovných závierkach s prezentáciou podľa právnej úpravy účtovníctva podnikateľov v SR (so zameraním na účtovnú závierku malých a veľkých účtovných jednotiek). Porovnanie vertikálnej štruktúry súvahy v oblasti vykazovania položiek vlastného imania do 30. 12. 2014 a od 31. 12. 2014. Nový spôsob prezentácie položiek vlastného imania v súvahe vplýva na vyčíslené ukazovatele tak, že používateľ môže účtovnú jednotku považovať za menej zadlženú, ako v skutočnosti je.