Migrace a uprchlictví a jejich společenské a bezpečnostní aspekty - Vykopalová, Hana
Vývojové etapy útečencov z pohľadu medzinárodného vývoja. Pojem migrácia. Vývoj migračnej a azylovej politiky v európskych krajinách.