Interkultúrna komunikácia ako špecifická forma sociálnej komunikácie - Helmová, Milena, 1954-
Interkultúrna komunikácia je úzko spätá s interkulturalitou, čiže so vzťahmi medzi predstaviteľmi pochádzajúcimi z rozdielnych kultúr. Na rôznych miestach a v rôznych podobách, kde komunikácia prebiehala a prebieha, bolo a je potrebné vytvárať účinné formy dorozumievania. V súčasnej ére globalizačných procesov je táto potreba o to nástojčivejšia, čím častejšie sa tieto procesy stávajú každodennou rutinou ľudí rôznych profesií a z rôznych odvetví.