Sur les traces de Balzac en Tchéco-Slovaquie - Jančok, Ľubomír
Stopy prieniku francúzskej literatúry do kultúrneho kontextu bývalého Československa. Posledné desaťročia rakúsko-uhorskej monarchie. Vybrané diela a ich ohlasy v rôznych historicko-politických kontextoch. Dominantná prítomnosť Balzacových diel v období socializmu a ich spolitizovaná recepcia.