Application of the analytic network process in the area employee selection - Peregrin, Stanislav
Na uľahčenie a podporu rozhodovania, môžu manažéri ľudských zdrojov využiť rôzne viackriteriálne rozhodovacie metódy, ako napríklad Analytický sieťový proces (ANP). Aplikácia ANP- modelová situácia, v ktorej sa spoločnosť rozhoduje medzi troma kandidátmi pri obsadení istej pracovnej pozície. Z výsledkov získaných touto metódou sa dá konštatovať, že ANP sa javí ako vhodný a efektívny nástroj vyhodnocovania kvalít kandidátov.