Floods and their (economic) consequences in different world regions, especially in Europe - Dobrovičová, Svetlana
Dáta pre analýzu od Európskej agentúry životného prostredia a Ministerstva ŽP SR. Ťažba v ohrozených oblastiach a podnikanie v nich ako hlavné dôvody vzniku povodní. Prehľad najväčších povodní v Európe v posledných desaťročiach.