Hlavné piliere štvrtej priemyselnej revolúcie - Kopták, Michal
Priemyselná výroba vstupuje do novej etapy. Po etape pary, elektriny a počítačov prichádza ďalší technologický skok nazývaný Priemysel 4.0. Za pár rokov zmení výrobné závody na nepoznanie, čoho výstupom bude tzv."smart závod", kde vysoko inteligentné zariadenia prevezmú väčšinu manuálnych a obslužných činnosti a riadiace systémy budú samy organizovať efektívny chod výroby. Koncepcia Priemysel 4.0 je postavená na "Internete vecí" to znamená, že veci, výrobky, zariadenia začnú bez priamej účasti človeka medzi sebou komunikovať v reálnom čase čím nastane M2M komunikácia (Machine-to-Machine).