Vlastnícka transakcia v dôsledku nákupu vlastných akcií akciovou spoločnosťou z pohľadu účtovníctva - Máziková, Katarína
Príspevok je venovaný účtovaniu a vykazovaniu vlastníckej transakcie, ktorá sa týka nákupu vlastných akcií a tvorby "osobitného" rezervného fondu ako súčasti vlastného imania. Právna úprava obchodných spoločností s akcentom na akciovú spoločnosť. Oceňovanie a účtovanie vlastníckej transakcie v dôsledku nákupu vlastných akcií. Vykazovanie vlastných akcií v účtovnej závierke.