Uplatňovanie ekonomických nástrojov v environmentálnom manažmente SR - Marečková, Zuzana
Aktívne riadenie ochrany životného prostredia na Slovensku. Ekonomické nástroje a dve hlavné funkcie verejných financií: stimulačná a fiškálna funkcia. Zabezpečenie stimulácie k znižovaniu znečisťovania životného prostredia ako aj výber príjmov rozpočtov vyhradených na financovanie v oblasti životného prostredia.