Analytický pohľad na benchmarking ako jedna z nových tendencií v manažmente výroby - Richnák, Patrik, 1988-
Pojem, vznik, definícia, typy a klasifikácia benchmarkingu z rôznych hľadísk a faktorov. Benchmarking zohráva v manažmente výroby dôležitú úlohu, hľadá a získava poznatky, porovnáva úrovne jednotlivých ukazovateľov medzi podnikmi, vyhodnocuje rozdiely, odhaľuje slabé miesta, prináša zmeny a návrhy na zlepšenie. Nová tendencia v manažmente výroby na úrovni procesov zvonku, odhaľuje silné a slabé stránky, čím sa podnik môže orientovať na hlavné faktory svojho úspechu.