Produktivita práce a ľudský kapitál - Galovská, Marcela
Autorka v príspevku rozoberá produktivitu práce, upozorňuje najmä na meranie produktivity práce a výrobný faktor práce t.j. pracovná sila a ľudský kapitál. Pri práci využíva najmä metódu analýzy a komparácie. V prvej časti sa venuje produktivite práce najmä jej zadefinovaniu. Neskôr poukazuje na základné meranie, ukazovatele, metódy, rozbor a analýzu produktivity práce. V príspevku chce upozorniť na názory autorov o meraní ľudského kapitálu. Je dôležité, aby sa vymedzil ľudský kapitál pri produktivite práce, nakoľko kreatívny priemysel má a bude mať narastajúcu tendenciu. Kreatívny priemysel zamestnáva viac ľudského kapitálu ako pracovnej sily.