Význam inovácií a konkurencieschopnosti z hľadiska vytvárania nových pracovných miest - Bartalosová, Erika, 1986-
Hodnotenie inovačnej výkonnosti SR a jej konkurenčnej schopnosti, pričom autorka vychádza z medzinárodného porovnania (Európska hodnotiaca správa o inováciách). Konkurencieschopnosť jednotlivých krajín je vyjadrená ich pozíciou v indexe globálnej konkurencieschopnosti, ktorý zostavuje Svetové ekonomické fórum. Inovačná schpnosť, ako aj konkurencieschopnosť SR zaostáva za európskym priemerom. Pozitívne možno hodnotiť rozvoj ľudských zdrojov, ktorý prispieva k tvorbe inovácií, čo vytvára podmienky pre vznik nových a lepších pracovných miest.